თბილისში, თიბისისა და მსოფლიო ბანკის მხარდაჭერით, ბულანჟერეა “ბრეტონის” 3 ფილიალი გაიხსნა. პროექტის ჯამური ღირებულება 4,6 მილიონი ლარია, საიდანაც თიბისის მიერ გამოყოფილი თანხა 3,7 მილიონი ლარს შეადგენს.
ბულანჟერეის ისტორია საფრანგეთის ბრეტანის რეგიონში იწყება, რომელიც ცნობილია თავისი კონდიტერიითა და კულინარიით. “ბრეტონის” მომხმარებლებს სასიამოვნო გამოცდილება ელოდებათ: ადგილზე მზადდება 10-ზე მეტი სახეობის ფრანგული პური და 15-ზე მეტი სახეობის ფუნთუშა, რაც საფრანგეთის სოფელ ვერდელოში წარმოებული ბიო-ორგანული ფქვილით მზადდება. შეფ ბენუა კასტელის მიერ შექმნილი უნიკალური რეცეპტები სტუმრებს ნამდვილ საფრანგეთის კულინარიის ნაწილს სთავაზობს.
ბულანჟერეა იყენებს მაღალხარისხიან “მულენ ბურჟუა” ფრანგულ ფქვილს, რომელიც ვერდელოს რეგიონში იზრდება. ადგილობრივი კლიმატი და ნიადაგის თვისებები უზრუნველყოფენ ხორბლის უმაღლეს ხარისხს.
შეფ ბენუა კასტელმა, რომელსაც მრავალწლიანი გამოცდილება აქვს, შექმნა პერსონალური ტექნოლოგია და რეცეპტები, რაც “ბრეტონის” პროდუქციის განსაკუთრებულობას განაპირობებს. პარიზში მისი მენტორობით, კონდიტრები და მცხობლებმა პროფესიონალური გადამზადების კურსები გაიარეს.
“ბრეტონის” ბულანჟერეებში სტუმრებს ასევე შეუძლიათ დააგემოვნონ ფრანგული დესერტები, საუზმისა და ლანჩის კერძები. საწარმოს თანამედროვე ტექნიკური აღჭურვილობა, მათ შორის პროფესიონალური საცხობი ღუმელები და მაცივრები, რაც უზრუნველყოფს პროდუქციის უმაღლეს ხარისხს. წარმოების პროცესი სრულად შეესაბამება ევროპულ და ჰასპის სტანდარტებს.
“ბრეტონის” გუნდში ჯამში 60-მდე ადამიანია დასაქმებული, რაც აღნიშნავს კომპანიის განვითარებას და პოზიტიურ გავლენას ადგილობრივ ეკონომიკაზე.
“ბრეტონი” სტუმრებს სამუშაო დღეებში 08:00-22:00 საათებში, შაბათ-კვირას კი 09:00-21:00 საათებში მასპინძლობს შემდეგ ლოკაციებზე:
– ილია ჭავჭავაძის #49ე
– ილია ჭავჭავაძის #49ბ
– მიხეილ ზანდუკელის #40
მასალის გამოყენების პირობები